KULTURCREW PÅ FESTIVAL

Hvert år kan man møde KulturCrew på tre landsdækkende festivaler: Skolekoncertfestivalen Musik i Tide Festival, børneteaterfestivalen
Aprilfestival samt folk- og rootsfestivalen Tønder Festival.

Herunder kan du læse nærmere om, hvordan KulturCrew gør en forskel på de tre festivaler.

MUSIK I TIDE FESTIVAL

LMS – Levende Musik i Skolen afholder hvert efterår Musik i Tide Festival, hvor kontaktpersoner fra hele landet kommer for at se, hvilke skolekoncerter de vil bestille til det kommende skoleår.

På festivalen spiller KulturCrew en afgørende rolle. Værtskommunen får op til festivalen uddannet KulturCrew på sine skoler, og disse elever får på festivalen roller som praktiske hjælpere, værter og journalister. De er med til at sikre både publikum og optrædende en god oplevelse. Samtidig hjælper de med synligheden af eventen gennem blandt andet artikler i lokale medier og produktion af festivalavisen Musik i Tidende, som en redaktion af KulturCrew-journalister skriver sammen med en professionel journalist.

Hent de flotte festivalaviser i boksen til højre og læs de mange artikler om og af KulturCrew.

Udover de arbejdende KulturCrew kan man på festivalen også møde KulturCrew fra flere af landets øvrige kommuner. De er taget med deres kommunerepræsentant for at udvælge musikgrupper til den kommende sæson, og de får på den måde ejerskab til skolernes koncerter allerede i planlægningsfasen.

Se mere om festivalen på www.musikitide.dk

APRILFESTIVAL

Teatercentrum afholder hvert forår Aprilfestival, som er landets største begivenhed for scenekunst til børn og unge. Her præsenterer omkring 130 af landets børneteatre samlet cirka 200 forestillinger, der opføres flere gange i løbet af en hel uge, så det samlede antal opførsler ender på næsten 800.

Festivalen samler indkøbere, kulturfolk og teaterentusiaster fra hele landet og i høj grad også det store udland til en hel uges scenekunst i verdensklasse, konferencer, kurser og netværk.

Værtskommunen skifter fra år til år, og festivalen når ud til næsten alle skoler og institutioner i kommunen, så der er rig mulighed for oprettelse af nye eller samarbejde med eksisterende KulturCrew.

På festivalen er KulturCrew at finde især i hverdagenes lukkede arrangementer, hvor teatertrupperne indtager værtskommunens skoler, aulaer, gymnastiksale, skolegårde, haller og alle øvrige, teateregnede lokaliteter. Her vil KulturCrew være værter, hjælpe med opstilling og nedtagning, sidde med bag teknikknapperne og sørge for at både kunstnere og publikummer finder sig til rette og får en god oplevelse.

Teatercentrumsørger også for, at KulturCrew fra landets øvrige kommuner kan komme og opleve festivalen som publikum, og for de kommunale teaterindkøbere kan KulturCrews oplevelser og meninger være en stor hjælp, når næste års forestillinger skal vælges.

Se mere om festivalen på www.aprilfestival.dk

I 2017 blev Aprilfestivalen afholdt i Sønderborg, hvor KulturCrew selvfølgelig var på pletten og hjalp de mange, lokale og tilrejsende gæster med at finde rundt til de næsten 800 forestillinger i ugens løb.

TØNDER FESTIVAL

En af Nordeuropas mest anerkendte folk- og worldfestivaler er Tønder Festival, som har gjort det til en tradition på festivalens fredag at holde en kæmpe fest for 3000 af grænseregionens børn og unge.

Her spiller flere stjerner fra ind- og udland en række skolekoncerter, og KulturCrew er på pletten til at få dagen til at glide. Blandt andet viser KulturCrew vej på den store festivalplads, de fungerer som journalister og endelig står de på den store scene foran flere tusinde publikummer og præsentere kunstnerne.

Blandt de kunstnere, KulturCrew har præsenteret på Tønder Festival kan nævnes skotske Mànran, dansk-tyske FolkBaltica samt danske Lukas Graham.

Læs mere på www.tf.dk

Indslag fra Tønder Festival 2015, lavet af Flensborg Avis' ungdomsafdeling Zejt-ung, det eneste tosprogede medie til børn og unge i grænselandet.